Csoportok

Pécsi Református Iskolában először 2012 szeptemberében indult mazsorett oktatás. Az akkor még alsós korosztályú lányok gyors fejlődésének, kitartásának, az otthoni szorgalomnak és a rengeteg gyakorlásnak köszönhetően 2014-ben első helyezést értek el egy országos mazsorett versenyen. A lányok minden évben edzőtáborokon vesznek részt, amely segíti a fizikai állóképességüket is, mindezt hangulatos környezetben, csapatépítő jelleggel. A csoport sikerességének köszönhetően 2015-ben egy utánpótlást csoport is indult az iskolában, szintén alsós korosztályú lányokból válogatva. Az iskola rendkivül támogató, a lányok munkáját minden téren maximálisan segíti.

A Szieberth Róbert Általános Iskolában 1990 óta működik mazsorett csoport. A csoport első vezetője Mosgai Miklósné volt. 

2015-től egyesületünk vette át az iskola mazsorett csoportjának írányítását. Az alsós korosztályú lányok azóta már több sikeres versenyt és fellépést tudhatnak magukénak. Rendszeresen vesznek részt az iskolai programokon, legyen az ünnepély, iskolanyitogató vagy karácsonyi vásár. A nagy érdeklődésnek köszönhetően jelenleg egy kezdő és egy haladó csoportra vannak osztva a táncosok, így az fejlődésük is hatékonyabb.

A Kodály Zoltán Gimnázium támogatásával indult a Baranya Mazsorett Egyesület. A tagok többnyire a gimnázium volt diákjaiból álltak. A csoport már a legelső versenyén, 2014-ben felállhatott a dobogóra. A senior korosztályú lányok a későbbiekben is több versenyen sikerrel szerepeltek, illetve rengeteg megyei fellépésre lettek meginvitálva. 2015-ben a csoport Lengyelországba utazott, hogy részt vegyen egy nemzetközi fúvószenekari találkozón. 216-ban ezen csoport tagjai közös munkába kezdett a Pécsi Református Iskola idősebbik csoportjával, a méghatékonyabb és eredményes fellépések, edzések és versenyek érdekében.

Romonya Községében 2015-ben indult mazsorett oktatás. A csoportot a X. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó ihlette. A helyi illetve környékbeli lányok kedvet kaptak a tánchoz, így a csoport megalakulása után lelkesen és sokat gyakorolva készültek az első fellépéseikre, versenyükre. Az óvodás, kisiskolás lányok a versenyen briliánsan szerepeltek, első helyezést értek el. Jelenleg pedig folyamatos a felkészülés, hiszen már ők is részt vesznek a meghirdetett versenyeken.