Bemutatkozás

A Baranya Mazsorett Egyesület 2012-ben alakult Pécs városában. Jelenleg az együttest a Kodály Zoltán Gimnázium, a Pécsi Református Iskola két korosztálya, a Szieberth Róbert Általános Iskola Mazsorett Csoportja, a PTE 1. számú Gyakorló Iskola és Romonya Község Mazsorett Csoportja alkotja, így összesen az együttes 65 fővel büszkélkedhet.  Az iskolák biztosítják a próbatermet, a tanulók pedig a korosztályonkénti utánpótlást.

Az egyesület fontos céljának tartja a mozgáskultúra fejlesztését, a szabadidő hasznos eltöltését és a táncosok kulturális művészeti foglalkoztatását, szem előtt tartja a közösségi élet és a csapatszellem építését. Célja továbbá a fiatal lányok kitartásra, felkészültségre, fegyelemre és az egészséges életmódra való nevelése.

Az egyesület kiemelt feladata többek között a tagok minőségi oktatása, fellépési lehetőségek biztosítása és a színvonalas edzés körülményeinek megteremtése. A lányok rendszeresen vesznek részt fesztiválokon, külföldi és belföldi fúvószenekari találkozókon és falunapokon. A versenyek sikerességét az edzőtáborok segítik, ahol a táncosok új koreográfiákat sajátítanak el és erőnléti edzéssel alapozzák meg állóképességüket. A folyamatos fejlődés érdekében a csoport rendszeresen részt vesz továbbképzéseken, ahol nem csak a tagok, hanem az edzők is folyamatosan frissítik tudásukat.

Vezető tisztségviselők

Házenauer Vivien, a Baranya Mazsorett Egyesület Elnöke, a mazsorett csoportok alapítója és vezető edzője, aki a tagok koreográfiai, technikai és művészeti képzéséért felelős. Több mint hét évig táncolt egy városi mazsorett együttesben, ahol 2012-ben megszüntette tagságát az egyéni fejlődés és saját csoportok alapításának érdekében.  Jelenleg heti tizenkét edzés keretein belül képzi és készíti fel, az összesen 65 tagot számláló csapatokat fellépésekre és versenyekre. Ezen felül feladatai közé tartozik a versenyeztetés teljes körű megszervezése és lebonyolítása. Saját továbbképzéséről önerőből gondoskodik a mazsorett szövetségek hivatalos oktatóinak és versenytáncosoknak, illetve külföldi profi mazsorett edzők és versenyzőknek a segítségével.

Jillek Mátyás, a Baranya Mazsorett Egyesület Alelnöke, a csapatok erőnléti edzéseinek szervezése mellett felelős a technikai és zenei háttér megteremtéséért, illetve a mazsorett csoport egyéb ügyeinek szervezéséért és kivitelezéséért. Közel hét év versenyzői tapasztalattal (Pécsi Korcsolyázó Sportegyesület) és két év önvédelmi tapasztalattal (Krav-Maga Global) segíti a lányok testi és fizikai felkészítését az előttük álló megmérettetésekre. Technikai és zenei tudását a több mint tíz éves lemezlovas pályafutása, komolyzenei tanulmányai és hangtechnikai munkatapasztalatai támasztják alá. Innovatív ötletei és szervezőképessége segít a csapatok fejlődésében és előre jutásában.